Stier van de maand februari: Melfield

Dick Bentsinck van leverancier Genes Diffusion over Melfield:

Melfield in een in Duitsland gefokte Chevalier zoon uit een Balisto moeder. Achter deze Balisto zit WSH Melissa, een Duitse Atwood dochter.Vader Chevalier is een in Denemarken gefokte Chevrolet zoon die internationaal als stiervader veel is ingezet.

Melfield is een genomisch geteste stier met een zeer mooie productievererving.Zijn fokwaarde van +1367 kg melk met -0,11% vet en +0,03 eiwit resulteert in +47 kg vet en +50 kg eiwit.

Ook in zijn exterieurfokwaarde (107 totaal) kent hij geen minpunten.De benen zijn enigszins krom (102) hetgeen momenteel ook zeer gewenst is op de meeste bedrijven.Secundair scoort de stier uitmuntend op de punten uiergezondheid (109) en celgetal (111)

Met een score van 108 voor geboortegemak is Melfield de ideale pinkenstier, die tevens het A2A2 gen bezit.