Populaire Vekis Barack al 12½ jaar in trouwe dienst!

Donderdag 6 augustus heeft de meest populaire Belgisch Blauwe gebruikskruisingsstier Vekis Barack van Vekis Genetics de unieke 12½ jarige leeftijd weten te bereiken! Zover bekend is Barack de oudste producerende BWB-stier wereldwijd met de meeste geregistreerde geboortes (97.438)!

Vekis Barack is op 6 februari 2008 geboren in Nunspeet.
In september 2009 vertrok Vekis Barack naar KI de Toekomst waar hij inmiddels meer dan 500.000 rietjes sperma van bijzonder goede kwaliteit produceerde!

De afgelopen 10 jaar behoorde Vekis Barack maar liefst 5 keer tot de meest gebruikte stieren van Nederland; waarbij hij in het ki-jaar 2017/2018 zelfs #3 werd over alle rassen!

Meerdere positieve eigenschappen hebben Barack tot een populaire stier gemaakt:
• In de eerste plaats bevrucht Barack bijzonder goed en stabiel (+2)
• De kalveren worden erg gemakkelijk geboren (129 geboortegemak)
• Bijzonder weinig kalversterfte door zeer hoge levensvatbaarheid bij geboorte (102)
• Zeer korte draagtijd (89)
• Zowel vaars als stierkalveren brengen veel geld op.

Vekis Barack is nog steeds in blakende gezondheid en produceert uitstekend! Vekis Barack is hét bewijs dat een fokprogramma niet groot hoeft te zijn om de beste stieren te hebben. Integendeel; Via de Regionale KI-Service Clubs is Barack destijds uitgetest. En sindsdien het hebben de KI-Service Clubs het exclusieve verkooprecht op alle stieren uit het fokprogramma van Vekis Genetics. BWB-stieren Vekis Poetin, Vekis Rebel, Vekis Boris en HF-stieren Vekis DVH Preston en VVH Topgun hebben inmiddels ook al geleid tot tevreden veehouders en ki-clubs.